Turun Hopea Oy

Valmistamme käsintehtyä & paikallisesti tuotettua taidetta, olemme johtavassa asemassa mitä tulee jalometalleihin & jalokiviin jo vuodesta 1945.
Käytämme korkealaatuista hopeaa & pronssia tuotteissamme, jotka valmistuvat meidän taitavien suunnittelijoiden luovissa käsissä.

Katso saatavilla olevat tuotteet
Loppu varastosta
Loppu varastosta

MUKIT & KUPIT

TINAINEN MUKI (PIENI)

Loppu varastosta

MUKIT & KUPIT

TINAINEN MUKI (ISO)

Loppu varastosta
Loppu varastosta
Loppu varastosta

MUKIT & KUPIT

TINAINEN LASTEN MUKI

Loppu varastosta
Loppu varastosta
Loppu varastosta

Pentti Sarpaneva

Korutaiteilija Pentti Sarpanevalla (1925-78) on tärkeä sija sodan jälkeisessä muotoilun, erityisesti designkorun historiassa. Hän oli jo 1960-luvulla omaleimainen uudistaja, joka ennakkoluulottomasti yhdisteli eri materiaaleja. 1960-luvun ekspressiivisyys näkyi Sarpanevan koruissa rikottuna ja hiomattomana pintastruktuurina ja muotojen monisärmäisyytenä.

Emalikoruihinsa hän liitti mm. veneniittejä. Häntä innostivat yhtä lailla luonto, perinteiset suomalaiset pitsit ja revinnäistyöt kuin vetoketjuteollisuuden jätemateriaalit. Vaikkain useat Sarpanevan koruista valettiin myös hopeasta ja kullasta, hänen suosikkimateriaali oli pronssi. Pienesineistössä Sarpanevaa kiehtoi lasin ja metallin yhdistäminen.

Sarpanevan 1960-70-luvuilla suunnittelemat korut ja pienesineet levisivät laajalti suomalaisiin koteihin ja ne ovat säilyttäneet suosionsa tänäkin päivänä.

Katso saatavilla olevat tuotteet

Jorma Laine

Jorma Laine (1930-2002) oli suomalainen korusuunnittelija, jonka pronssi- ja hopeatyöt (joskus myös kulta) ovat helposti tunnistettavasti. Hän kehitti oman tyylinsä 60- ja 70-luvulla, joka oli moderni ja abstrakti.

Hän syntyi 10.7.1930, hän oli työväenluokkaisten vanhempiensa ainut lapsi. Hän oli lahjakas jo lapsena ja piirsi suurimman osan ajastaan. Peruskoulun jälkeen hän aloitti opinnot maineikkaassa Turun Piirrustuskoulussa.

Kuvittajan uran aikana hänellä oli oma yritys, Silver-Laine, mutta hänet tunnetaan ehkä silti parhaiten Turun Hopealle suunnittelemistaan tuotteista. Hän suunnitteli myös hopeakoruja Kultateollisuudelle.

Myöhemmin, menestyksekkään korusuunnittelu uran jälkeen hän jäi eläkkeelle ja vetäytyi metsämökkiinsä, jossa hän eli hyvin erakoitunutta elämää kuolemaansa saakka. Hän kuoli 27.12.2002, 72 vuotiaana.

Katso saatavilla olevat tuotteet